Категории

Ниедна французинка нема да ги направи овие нешта после 30-тата – Тие се под нејзината чест

Познато е дека жените во Франција имаат посебни стандарди на кои се придржуваат. Според медиумите, тие не подлежат на трендови, тие создаваат трендови. Кога ќе наполни триесет години, Французинката никогаш нема да го стори ова:

1. Никогаш нема да подлегне на ботокс, нема да го „полни лицето“, затоа што го сака своето лице.

2. Никогаш нема да му се жали на своите пријатели, за своите проблеми му раскажува на психолог.

3. Никогаш нема да следи трендови што и штетат на здравјето: наместо високи потпетици, ќе носи патики.

4. Нема да брза да стапи во брак. Статистичките податоци велат дека тие обично стапуваат во брак на возраст од околу 35 години.

5. Никогаш нема да купи брендирана облека. Таа е прилично среќна што носи подостапна гардероба.

6. Никогаш нема да се откаже од кариерата поради децата. Породилното отсуство трае 4 месеци, по што детето се грижи стара дадилка.

7. Таа не сака да готви, чисти или да купува намирници. Таа ќе ангажира професионалци за тоа.

8. Французинките не држат диета. Уживаат во храната, но и физичките активности.

9. Французинките не се замараат со ситници, уживаат во секој момент.

10. Никогаш нема да ја напушти куќата без шал или шал што ќе го закачат преку рамото или околу вратот.

11. Французинките не сакаат да прават маникир и никогаш нема да ги видите со долги лакирани нокти.

12. Французинките не јадат на бучни места.

13. Црвен кармин носи секоја жена, без оглед на времето од денот или годината.

14. Таа ќе ја истрижи косата, ќе направи шишки, но многу ретко ќе ја обои.

Прегледи:
114
Објавено на:
27.01.2021