Ниедна победа не ме направила толку силна, колку што ме направиле поразите!

Не плашете се од повредата и болката, сите тие се само едно скалило кое ќе ве одведе поблиску до непобедливоста. 

Ме направи силна тоа што ми се потсмевале, што ми подметнувале нозе, ги исмевале моите соништа. Силна ме направи нивниот молк, нивните зли погледи и повлечените раце кога се обидував да станам од пепелта.

Немојте да се плашите од повредите, тие се надјобриот пат до силата, тие се најдобриот начин да ги победите вашите стравови, сомнежи, несигурност и да се соочите со сите ваши слабости. Немојте да се плашите од лагите и манипулаците на другите луѓе, ќе ви покажат колку всушност вреди вистината, а уште повеќе ќе ви откијат колку лица може да поседува еден човек.

Не плашете се од искористувањето, нити од нивните игри. Не плашете се од повредата и болката, сите тие се само едно скалило кое ќе ве одведе поблиску до непобедливоста. Еден ден ќе сфатите дека она што се наоѓа на врвот било многу повредно од сета таа болка.

Не плашете се да бидете поразени, нити да паѓате и станувате повторно и повторно, и колку пати да се случи тоа. Немојте да се сожалувате и немојте никогаш да се откажувате. Поразите не се крај и завршеток на се, поразите се нов почеток и патоказ до триумфот!
Коментари

[fbcomments]