Никогаш не чекајте – Или е, или не е.

Ако тропате на врата која не се отвора, не престанувајте да тропате, само променете ја вратата.

Никогаш не чекајте. Дали вреди за љубов, пријателство, помош, состанок.. Нештата се случуваат или за нив се сонува. Сонувањето е прекрасно, но одложувачко. Се за што сонувате, не постои. Но кога ќе тргнете да го остварите вашиот сон, станувате конкретни, правите конкретни чекори, зборувате со јазикот на акцијата, поставувате прашања.

Ако на прашањата не добивате одговор, бегајте. Нејасноста ве држи во мрак.
Чекањето, кога нешто чекате, тоа е суптилна врста на манипулиција.
Тој кој ве сака, доаѓа, тој кој ви помага, ви помага веднаш, тој ков поправа, поправа веднаш, се се одвива јасно и брзо.

Не замислувајте ги другите луѓе, гледајте што прават, затоа што само тогаш се вистински.
Ако тропате на врата која не се отвора, не престанувајте да тропате, само променете ја вратата.
Коментари

[fbcomments]