Категории

Никогаш не дозволувај твојата среќа да зависи од другите луѓе

Кога ќе ја ставиш својата среќа во туѓ џеб, секогаш ќе бидеш несреќен.

Ќе го сфатите тоа еден ден – дека среќата никогаш не се однесувала на вашата работа, или вашата диплома, или на тоа да бидете во врска. Среќата никогаш не била во тоа да се оди по стапките на сите што дошле пред тебе, никогаш не била да се биде како другите.

Еден ден, ќе го видите тоа – таа среќа секогаш била во откривањето, надежта, слушањето на своето срце и следењето на тоа што и да одбере одбере. Среќата секогаш беше да се биде љубезен кон себе, секогаш беше да ја прегрнеш личноста во која што се претвораш.

Еден ден, ќе разбереш. Таа среќа секогаш беше да научите како да живеете со себе, таа среќа никогаш не била во рацете на другите луѓе. Секогаш се однесувала само на тебе. И секогаш ќе се однесува само на тебе.

Прегледи:
513
Објавено на:
30.03.2021