Категории

Никогаш не дозволувајте некој да фрли сенка врз вашето светлина

Во животот ќе има некои работи што нема да можете да ги надминете. Некои работи што толку многу ќе ве отежнат, ќе ве вратат таму каде што сте започнале. И ќе ве боли, ќе ве боли и ќе ве боли. Но, исто така, ќе се издигнете од тоа. Ќе научите од минатото.
Ќе се прилагодите и ќе преживеете колку и да станува тешко. Ќе ја обликувате сопствената реалност и ќе прифатите никогаш да не се задоволувате со нешто помалку од заслуженото.

Се надевам дека ќе дозволите вашиот живот да биде поголем отколку што некогаш сте мислеле дека може да биде. Се надевам дека ќе дозволите да отелотворите повеќе убавина отколку што некогаш сте мислеле дека е можно. Се надевам дека нема да бидете заробени во малите приказни, малите идеи што сте ги имале за тоа каква е иднината. Се надевам дека не копнеете по работите што ги надминавте само затоа што ви се познати. Се надевам дека сè што ќе изгубите нема да го сметате за загуба. Се надевам дека не се дефинирате себеси според границите на она што сте го знаеле и не го искористувате својот потенцијал за она што другите луѓе го велат дека е возможно. Но, најмногу од сè, се надевам дека ќе ја препознаете светлината кога ќе ве погоди. Се надевам дека ќе дозволите да направите повеќе отколку што некогаш сте мислеле дека можете.

Затоа што никој не го знае твоето срце подобро од тебе. Верувајте им на своите инстинкти. Никогаш не дозволувајте некој да фрли сенка врз вашата светлина.

Прегледи:
34
Објавено на:
22.02.2021