Категории

Никогаш не ги потценувајте луѓето со добро срце – Нивната добрина доаѓа од нивната големина а не од нивната наивност

Научете го своето срце дека кога некој ќе ви каже дека е премногу зафатен да ве повика веднаш да земете билет во еден правец затоа што немате причина да се враќате таму каде што веќе сте добиле едно одбивање.

Научете го срцето да набудува некои работи од далечина, не дозволувајте безначајностите да го заморуваат.
Животот е премногу краток за да поминете дури и еден ден на нешто што е без никакви чувства и без никакво значење. Оставете ги неважните работи, не ви треба војна со половина свет што не е под ваша контрола и не е како што очекувавте. Научете го своето срце дека што и да сфатите премногу сериозно, еден ден ќе се оствари, бидејќи ако не ги отворите очите на време сами, животот ќе ви ги отвори кога ќе биде предоцна.

Научете го своето срце дека илузиите во животот чинат повеќе од сите луксузи заедно, затоа што штом еднаш ве заведат, потребно е долго време да ги расчистите работите и да се вратите на вистинското јас на кое сте биле на почетокот. Научете го своето срце дека кога некој ќе ви каже дека е премногу зафатен да ве повика веднаш да земете билет во еден правец затоа што немате причина да се враќате таму каде што веќе сте добиле едно одбивање.

Доаѓа време кога разочарувањата на другите луѓе не можат повеќе да ве исфрлат од рамнотежа и само да ја потврдат сликата за светот и луѓето што сте ги имале. Сфаќате дека повеќето идеи на други луѓе што некогаш сте ги имале биле идеализирани и одлучувате да ја тргнете таа разубанеа слика за нив и да набудувате сè со поголема доза на реалност. Разберете дека оној на кого ќе му кажете нешто, ќе ве бара и побарајте го оној што ве носи во своето срце. Другите само ќе наведат изговори и ќе се налутат ако не им верувате.

Научете го срцето дека секогаш може да се започне од почеток, без оглед колку разочарувања ќе доживеете, бидејќи на крајот тоа ќе ви помогне повеќе од сите техники на самодоверба и психоанализа. Кога има причина да започнете нов живот, нема да се вратите на старите трауми и да ги преживеете сто пати. На крајот, никогаш не ги потценувајте луѓето со добро срце, бидејќи нивната добрина доаѓа од нивната големина, а не од нивната наивност и неспособност. Тоа е нивен избор на живот, а не одредена група животни околности.

Прегледи:
429
Објавено на:
09.01.2021