Никогаш не ја знаеш вредноста на некој миг се додека не стане спомен

И можеби она кое ти се случува во овој миг сега ти изгледа безначајно но еден ден ќе сфатиш колку ти го променило животот

„Во овој момент некој се наоѓа на прв состанок со љубовта на својот живот, додека некој друг ја запознава личноста со која ќе се раздели. Некој вдомува миленик кој ќе му го спаси животот додека некој ги чека резултатите од тестот за бременост кој ќе го преврти неговиот свет.
Сите имаме моменти кои можеби и можеби нема да ги забележиме како ни го променуваат животот и можеби денес изглед како еден од оние твоите, но сеуште не знаеш дека тоа ќе биде тој момент.
Затоа што понекогаш не ја забележуваме важноста на зачекорувањето во бар во одредено време во одреден ден се додека три години подоцна не чекориме пред олтарот.“

-Кармен Брендлер
Коментари

[fbcomments]