Категории

Никогаш не мешајте месо и компири, ориз и месо, кафе и јајца, млеко и кафе,

Во научните кругови доволно се знае за хранливите состојки на намирниците кои денеска се сервираат како оброк.

Исто така, тие исти кругови се знае и дека постојат комбинации на храна каде една намирница ја „поништува“ другата. Ова би требало секој да го знае, особено денеска со брзиот начин на живот, нередовната исхрана и стрес, кога потребата за квалитетна исхрана е поголема.

Кафе и јајца

Ако во еден тањир сервирате јајце и покрај него шоља со кафе, знајте дека тоа е комбинација која го „троши“ калциумот во коските и не дозволува апсорпција на драгоценото железо кои го има во жолчките. За ваквата штета на вашето тело виновно е кафето и нејзините полифеноли. Ако ви треба кофеин, пијте чај.

1 2 3 4