Категории

Никогаш не се извинувај за тоа што си – Биди горд на себеси, секогаш ќе има некој кој ќе те прифати токму таков!

Запомнете – Универзумот се откажа од небесните парчиња од себе за да ве создаде. Толку многу требаше да заговара за да бидете тука. Затоа, бидете тука. Биди  тука и биди токму тој што сакаш да бидеш. Создади ја уметноста што сакаш да ја создадеш. Зборува го она во кое што верува твоето срце, нека чујат сите во што веруваш. Цветај каде што се твоите семиња. Копај и копај во сржта на твојата страст и држи се до тоа што ќе запали нешто внатре во тебе, држи се до тоа што ти ја бранува душата.

Запознај се себеси, и поседувај се; никогаш не се извинувај за начинот на кој твоето срце чука во твоите гради. Никогаш не се извинувајте што завземате простор. Само бидете тука. Само бидете тука и запомнете – вие сте одгледани од уривањето и преклопувањето на Универзумот во себе. Животот може да биде неуреден, но вие сте родени од хаос што постоел помеѓу sвездите. Истата енергија тече низ вас. Претворете ја во уметност. Претворете ја во сила. Претворете ја во убавина, како што таа се претворила во вас!