Категории

Никогаш не се откажувајте: На 65 години сакал да се самоубие, а на 88 години станал милијардер

Ова е приказна за човекот кој во животот имал стотици сопки. Роден во сиромашно семејство, во општество кое не му пружило ништо, живот во кој му биле затворени многу врати.

На 65 години е сам и сиромашен, не можејќи понатаму седнува да напише писмо со кое ќе се опрости со семејството. Тогаш се менува се, наместо да се самоубие, тој почнува да го прави тоа што најдобро го знае – да готви.

Colonel Sanders го применува неговиот рецепт за пржено пилешко и први муштерии му се неговите соседи, а 23 години по првата продажба, тој станува милионер, а неговиот ланец на ресторани е распослан насекаде во светот и нема човек што не го знае неговото познато кентаки пилешко.