Категории

Никогаш не се сомневај во својата магија – Ги инспирирате оние луѓе кои се прават дека не ве забележуваат

Но, се надевам дека никогаш нема да престанеш да веруваш дека ти секогаш ќе поседуваш нешто поразлично од нив, затоа што е индивидуа која е уникатна сама по себе..

Никогаш не престанувај да веруваш дека можеш да го надминеш обичното. Ти си создаден да опфатиш неискористениот потенцијал, горлива желба за промена, ти поседуваш неограничена можност да го манифестираш светот во кој сакаш да живееш. Можеш да се издигнеш над очекувањата и да и ’пркосиш на конвенцијата, претворајќи ги своите желби за промена во опиплива реалност. Можеш да постигнеш многу повеќе отколку што веруваш затоа што си роден со магија во тебе – способност да надминеш, да целиш повисоко и да го достигнеш врвот.

Никогаш не престанувај да веруваш дека магијата на твоето присуство може да го промени светот. Секоја светла насмевка кон непознат човек,секоја искра во твоите очи шири траги од твојата магија во светот. Можеби веруваш дека си премногу безначаен за да направиш разлика, но магијата во твоето срце ќе ти помогне да создадеш подобар свет – сè додека си отворен да ја препознаеш моќта на својата магнетна добрина.

Никогаш не престанувај да веруваш дека твојата магија раѓа магија. Можеби мислиш дека си разочаран, дека твоето верување во сопствената магија не е ништо друго освен привидение. Но, твоите најблиски ја гледаат магијата на твојата безусловна љубезност, грижа и емпатија и похот по својата брилијантност, смелост и желба за живот. Ти ги инспирираш сите што те опкружуваат да ја откријат сопствената магија, повторно поврзувајќи се со парчињата од нив што ги оставиле, охрабрувајќи ги да го ослободат својот магичен дух во светот. Ти си причина што магијата на светот се множи од ден на ден.

Можеби веруваш дека другите поседуваат одреден вид на магија што никогаш нема да ја сфатиш – магнетно присуство во светот. Но, се надевам дека никогаш нема да престанеш да веруваш дека ти секогаш ќе поседуваш нешто поразлично од нив, затоа што е индивидуа која е уникатна сама по себе – дека имаш волшебна способност да ги манифестирате своите соништа, да лекуваш други и да го менуваш светот околу тебе.

Прегледи:
72
Објавено на:
04.03.2021