Категории

Никогаш не сме премногу стари, потрошени и скршени за да ги направиме првите чекори кон промените

Се будиме секој ден со можност да започнеме одново – никогаш не е доцна да го искористиме тоа. Никогаш не е доцна!

Се надевам дека оваа година те учи како да се простуваш. Се надевам дека оваа година те учи како да ги гледаш работите поинаку. Се надевам дека научи како да не го земаш во обзир мислењето на другите за твојот живот, бидејќи не постои универзално точен начин како да се живее живот кој е само ваш. Секое човечко суштество има различни цели и различни погледи за тоа што е среќа. Луѓето ќе ви судат, светот ќе се обиде да ве промени, но ако дозволите тоа да го смени вашиот пат, ќе завршите живеејќи живот на некој друг. Направете го својот живот свој.
Ние често се заштитуваме од тоа да изгледаме премногу желни или премногу заинтересирани, ги задржуваме нашите чувства затоа што не сакаме да изгледаме премногу емотивно или нежно. Ги замолчуваме инстинктите, ги банкротираме душите и на крајот на денот се чувствуваме сами. Запомнете – нема ништо лошо во ранливоста, да се биде човек, да се отвори градниот кош и да се сподели срцето со овој свет. Запомни – постои убавина во личноста која се грижи.

Се надевам дека научи како да се ослободиш од љубовта што не ве сака за возврат, затоа што заслужуваш да те изберат. И вистината е – дека на овој свет има толку многу прекрасни луѓе кои го одземаат здивот што ќе ве изберат вас, луѓе кои имаат потенцијал да создадат во вас нешто што е фундаментално, нешто што ве тера и ве инспирира да бидете подобра личност. Отворете се пред нив; брани ја љубовта што ја заслужуваш. Но, најмногу од сè, се надевам дека ќе научиш како да се откажеш од идејата дека е премногу доцна. Никогаш не е доцна да го смениш твојот живот. Никогаш не е доцна да станеш личност за која си се надевал дека си или да сакаш како што отсекогаш си посакувал да сакаш. Ние често забораваме дека не сме врзани за нашето минато. Не мора да бидеме тоа што бевме пред една година, не треба да ги правиме истите грешки што ги правевме кога бевме помлади; можеме да сакаме различни работи, можеме да растеме. Ние мора да веруваме дека никогаш не сме премногу стари, никогаш не сме потрошени и никогаш не сме скршени за да ги направиме првите чекори кон промените. Се будиме секој ден со можност да започнеме одново – никогаш не е доцна да го искористиме тоа. Никогаш не е доцна!