Категории

Никогаш не влегувајте во врска со маж кој покажува знаци на агресија и злоупотреба

Психолозите предупредуваат – Никогаш не излегувате со човек што ги прави овие работи.

Психотерапевтот и советник за односи Стивен Инг им откри на жените едно нешто што, без оглед колку се за заљубени, треба да се откажат од сериозна врска со маж. Во нејзината колумна за Психологија денес, таа вели дека не треба да излегува со маж кој покажува дури и најмали знаци на агресија и злоупотреба.
„Погледнете околу вас. Ќе видите многу насилни врски во кои не би сакале да бидете. Скоро сите луѓе кои биле злоупотребени во врска од партнер, велат дека на почетокот сè било совршено, апсолутно прекрасно. Одеднаш започна шокот од злоупотребата. Првично вербално и ментално “.

Презирен поглед, превртување на очите кон секој збор, понижување, критикување на сè што правите, напнатоста што се чувствува кога ќе ја допрете таа личност. Овие знаци може да изгледаат безопасни, но тие честопати претходат на физичко малтретирање. Стивен вели дека поентата на љубовта е чувството на сигурност што го имате покрај саканата личност, а не обратно.

„Треба да можете да дишете. Не смеете да се чувствувате злоупотребени и понижени. Понекогаш луѓето ги гледаат овие работи по долго време. Во тој случај, без оглед колку сте приврзани за таа личност, треба да ја прекинете врската “.

Нема оправдување за такви работи, а ситуацијата може да биде само полоша и полоша, тврди експертот и ве советува да се оддалечите од таквите луѓе што е можно побрзо.

Прегледи:
140
Објавено на:
16.01.2021