Чек дис аут
Search

Никогаш не заборавај – Сам на себе си најдобар пријател!

Начинот на кој се однесуваш кон себе е најважен.

Животот кој го живееш многу зависи од тоа како се однесуваш самиот спрема себеси. Никој не може да ги донесе најважните животни избори место тебе и никој место тебе не може да ти го пружи она кое вистиснки ти е потребно.
Никогаш немој да зависиш од туѓата љубов, поддршка и среќа. Никој не може да ти ги пружи наместо ти.

Кога ќе станеш на себеси најдобар приајтел ќе почнеш да привлекуваш позитивни нешта во твојот живот. Ќе знаеш каква енергија сакаш да те опкружува и истото ќе можеш да го пренесуваш и на другите.
Секогаш ставај ги своите соништа и цели на прво место, тоа не е себичност,тоа е вложување во идниот ти, оној кој чека на тебе да го оствариш.
Само од тебе зависи какво утре ќе имаш. Довербата е скапа и немој да ја подаруваш на луѓе кои не знаат да ја ценат. Прво верувај на себеси и немој нити за миг да дозволиш некој да ја разниша таа доверба, затоа што само тогаш ќе станеш вистински изгубен.
Коментари

[fbcomments]