Категории

Никогаш немој да се издадеш себеси!

Никогаш немој да се издадеш себеси!

Никогаш.

Што и да се случи.
Без обзир на тоа колку ти е тешко.
Кој и да те напуштил.
Кој и да те навредил.

Еднаш засекогаш вети си себеси дека ќе бидеш само со оние кои не те навредуваат и понижуваат.

Не одете таму каде што немате работа.
Не се мешајте во животот во кој не сте повикани.
Не ги спасувајте оние кои не го бараат тоа.
Не им верувајте на оние кои многу ветуваат.
Не очекувајте ништо од таму од каде што ништо не доаѓа.
Не се држете до оние кои трчаат, ниту пак до оние кои безволно ползат.

И не живејте така како да се срамите од сопствениот живот во кој сте се издале самите себе.

Така треба да биде, дури и ако сега ви изгледа погрешно…

  • Автор: Љиља Град
Прегледи:
93
Објавено на:
08.09.2021