Категории

Никогаш немој да се издигнеш толку високо за да ги заборавиш оние кои беа покрај тебе кога беше на дното

Чудата на животот се неверојатни. Секој ден ставате малку тага во пакетот за радост. Во куп насмевки и неколку солзи, никогаш да не заборавиме што значи да се биде човек. Никогаш да не се издигнеш толку високо за да ги заборавиш оние кои беа покрај тебе кога си на дното. Тие се неверојатни чуда на животот и често не ги забележуваме. Имаш толку многу околу себе што не знаеш да го цениш, а се вртиш кон нешто што е далеку и што да го имаш пак нема доволно да го цениш.

И не ви треба многу време за да го откриете тоа чудо на животот. Само очи кои гледаат одвнатре. Она убавото и вредното, едноставниот живот. И мора да ги отстраните маските, сите маски со кои мислите дека сте се заштитиле, а всушност само сте се убивале. Кога ќе почнеш да живееш вака, ќе сфатиш дека деновите повеќе не поминуваат, ќе сфатиш дека деновите се живи. Во некоја тивка симбиоза со природата и со себеси. Чудата на животот се неверојатни, тие се насекаде околу нас. Само треба да ги видите и да се заблагодарите за нив.

Прегледи:
239
Објавено на:
21.11.2021