Категории

„Никој не е одговорен за вашата среќа“ – Најважните нешта во животот кои морате да ги запаметите

Животот не е фер, но и понатаму е убав.

-Животот не е фер, но и понатаму е убав.

-Ако сте во дилема, само превземете мал чекор.

-Животот е премногу краток за да не уживате.

-Немојте да купувате нешта кои не ви се потребни.

-Не морате да победите во секоја расправа. Останете искрени спрема себеси.

-Плачете со некој. Полесно се преболува отколку кога плачете сами.

-Во ред е да бидете лути на Бог. Тој може да го поднесе тоа.

-Чувајте се за нештата кои се важни.

-Кога е во прашање чоколадо, отпорот е залуден.

-Помирете се со своето минато, така нема да ја нарушите својата сегашност.

-Во ред е вашите деца да ве видат како плачете.

-Не го споредувајте вашиот живот со животот на другите. Немате појма каков е нивниот пат.

-Ако односот со некој треба да биде тајна, не треба да бидете во него.

-Се може да се промени за само едно трепнување. Но не грижете се, Бог не трепнува.

-Длабоко воздивнете, тоа ќе ве смири.

-Ослободете се од се што не е корисно. Нередот ве успорува во секоја смисла.

-Што нема да ве убие, сигурно ќе ве направи посилни.

-Никогаш не е доцна за да бидете среќни. Но се зависи од вас, а не од другите.

-Кога се работи за нешто кое го сакате во животот, не прифаќајте „Не“ како одговор.

-Запалете свеќи, ставете убава постелнина, носете секси долна облека. Немојте тоа да го чувате за посебни прилики, денес е посебен.

-Бидете подготвени но препуштете им се на случајностите.

-Никој не е одговорен за вашата среќа, само вие.

-Секоја катастрофа пречекувајте ја со следните зборови: „Дали за пет години ова ќе биде воопшто важно?“

-Секогаш избрирајте живот.

-Простувајте но не заборавајте.

-Што другите мислат за вас, не е ваша работа.

-Времето лечи се. Дајте му време на времето.

-Било да е ситуацијата добра или лоша, ќе се промени.

-Верувајте во чуда