Категории

Никој не може да те попречи да ги оствариш своите соништа, освен самиот ти!

Понекогаш навечер имате чувство дека не ви треба одмор од другите луѓе колку што ви треба одмор од себе. Сè што другите ви направиле понекогаш е ништо во споредба со она што си го правите себеси од ден на ден. Другите не ве обземаа со негативни мисли, вие самите се преплавивте. Не кажаа другите дека се сомневаат во тебе и ти рекоа „не можеш“. Сам си го кажал тоа. Другите не ве оттргнале од вашите соништа и идеали. Ти ги крена рацете од нив и рече „ова не е за мене“.

Направу пауза од себе понекогаш. Од стравовите со кои што си се оптоварил, а ништо не ти донеле, од сомнежите во себе, иако многупати си докажал дека можеш. Одморете се од постојаното самосожалување, од гледањето на себеси како жртва, од вечната потрага по вина кај другите. Навистина, ви треба одмор од другите луѓе, но понекогаш ви треба одмор и од себеси. Да си дојде душата пак на своето место. За да ја вратите вербата во животот што некогаш сте ја имале. Да се ​​сакате повторно и да започнете од почеток.