Категории

Никој не живее вечно, немој да чекаш. Живеј сега!

Дозволи му на твоето срце да биде скршено, но верувај дека на крајот се ќе си дојде на свое место..

Престани да чекаш, затоа што ти во овој момент го живееш патешествието на животот. Започнува секое утро откако ќе ги отвориш очите, и се случува секоја ноќ кога ќе заспиеш. Твојата животна авантура е тука, се случува во овој миг. Живеј ја – обои ја иако не си уметник. Запознај ги луѓето.

Дозволи му на твоето срце да биде скршено, помири се со тоа дека понекогаш ќе бидеш разочаран, но верувај дека на крајот се ќе си дојде на свое место.
Учи. Живеј за малите нешта, се се случува со причина.

Живеј за ѕвездите, за зајдисонцата, за музиката, за прегратките, за насмевките. Никој не живее вечно, немој да чекаш. Живеј сега!

Прегледи:
59
Објавено на:
12.07.2020