Категории

Ништо не е конечно – Бог може во секој миг да го промени и она што изгледа безизлезно!

Нил Доналд Волш е американски автор кој стана познат по своето дело „Разговори со Бог“, а неговите цитати и пораки им послужија на луѓето ширум светот да започнат позитивна трансформација и да најдат радост и мир во животот. Ви ги пренесуваме неговите 5 животни пораки, лекции кои можат целосно да ви го променат животот и да разбудат надеж дека се ќе биде во ред.

1. „Својата реалност ја создаваш со твоите мисли“
Вашиот ум има многу повеќе моќ отколку што мислите. Дали моментално сте загрижени за нешто? Дали нешто ве мачи овие денови? Бог ве повикува да го промените вашиот начин на размислување. Чудата ретко се случуваат оние кои не веруваат во нив. Можеби чудо ве чека токму сега. Дајте му простор во вашите мисли“.

2. „Колку лошо изгледаат работите сега не значи ништо. Она што е важно е колку добро можат да изгледаат со Божја помош“
Животот има навика драматично да се менува за 24 часа. Понекогаш тоа може да биде и за 24 минути. Нема да се откажете утре бидејќи за тоа како стојат работите денес“.

3. „Животот е сојузник кој оди според вашите желби.“
Можеби не секогаш изгледа така, но ве уверувам дека е така. Се што се случува, се случува токму онака како што е потребно за да имате можност да стекнете лични искуство што доаѓа Идејата зад ова е дека животот ви дава шанса да станете свои и да откриете кои сте навистина.

4. „Не можете да решите проблем со истата енергија со која сте го создале.“
Не е важно што е: дали се бескрајни војни во светот или кавги во вашиот дом, проблемот е ист: конфликтни енергии Ако сакате да го промените исходот, променете го вашиот Невообичаен аспект на оваа одлука е тоа што не треба да чекате некој друг да го направи тоа наместо вас.

5. “Има полоши работи во животот од она што ви се случува во моментов.“
Ако не мислите така, гледајте весник, вклучете го телевизорот или разговарајте со пријателите. Ова не е крајот на светот. Мајка ми секогаш ми рече: „И ова ќе помине“.

Кога ќе се најдете во предизвикувачка ситуација од која не гледате излез или мислите дека животот моментално ви служи само негативност, потсетете се на мудрите зборови на Нил Доналд Волш и сфатете – Сето лошо мора да помине!

Прегледи:
439
Објавено на:
27.11.2021