Категории

Ништо во животот не е залудно – Еден ден ќе се открие поголема цел на вашето страдање

Бидејќи можам да ви ветам, можеби нема да го видите тоа денес, можеби нема да го видите утре, но добрите денови се на пат и наскоро ќе откријат зошто те го поминал она што требало да го поминете.

Ништо во животот не е губење време. Менталниот пад што го имавте, кршењето на срцето што го претрпевте, врската што толку долго се обидувавте да ја спасите и да направите да функционира но на крајот не успеа, ноќите што ги поминавте лежејќи во вашиот кревет, каде се поставуваше прашањето дали вреди да се живее или не. Ништо од ова е губење време. Сето тоа е маскиран благослов.

Еден ден ќе се открие поголема цел на ова страдање. И разбирам дека не е лесно да се препознае дека тоа ќе се случи, но можам да ви ветам. Треба само да се надевате дека тоа ќе се открие еден ден. Не се откажувајте сега. Не сеуште. Разбирам дека тоа ќе бара многу трпеливост и понекогаш трпеливоста може да биде најголемиот тест за нашата ментална издржливост, но не се откажувајте. Бидејќи можам да ви ветам, можеби нема да го видите тоа денес, можеби нема да го видите утре, но добрите денови се на пат и наскоро ќе откријат зошто те го поминал она што требало да го поминете.

Прегледи:
325
Објавено на:
01.07.2021