Категории

Ниту е ракија, ниту е пиво, овој пијалак навистина смирува

Ако мислевте дека една ракија или едно пиво можат да го намалат стресот не сте во право. Ова го тврдат германските научници. Според нивните истражувања, она што најмногу го намалува стресот е чаша млеко.

Млекото има корисен ефект врз мозокот. Тајната е во фосфолипидите кои се кријат во млеко, кои се вистинскиот лек против нервоза.

Истражувачите од Универзитетот во Трир велат дека пиењето млеко носи баланс во телото. Затоа, пред спиење, треба да пиете чаша топло млеко, бидејќи го олеснува спиењето и го намалува стресот.

Прегледи:
427
Објавено на:
26.11.2018