Категории

Низ што и да поминувате – Секогаш држете ја главата исправена!

Смејте се, дури и кога се чувствувате премногу болни или премногу истрошени или уморни. Насмевнете се, дури и кога се обидувате да не плачете и солзите ви го замаглуваат видот. Пејте, дури и кога луѓето зјапаат во вас и ви кажуваат дека вашиот глас е откачен.

Верувај, дури и кога твоето срце те моли да не го правиш тоа. Вртете се, дури и кога вашиот ум нема смисла од она што го гледате. Фролик, дури и кога ве исмеваат. Бакнеж, дури и кога другите гледаат. Спијте, дури и кога се плашите од она што соништата може да го донесат.
Трчајте, дури и кога се чувствува како да не можете да трчате повеќе.
И, секогаш, запомнете, дури и кога спомените ќе го стиснат твоето срце. Бидејќи болката од целото ваше искуство е она што ве прави личноста што сте сега. И без ваше искуство вие сте празна страница, празна тетратка, лирика што недостасува. Она што ве прави храбри е вашата подготвеност да живеете низ вашиот страшен живот и да ја држите главата високо следниот ден. Затоа, не живејте го животот во страв. Бидејќи сега сте посилни, откако се случи сите глупости, отколку што некогаш сте биле пред да започне

Прегледи:
195
Објавено на:
29.03.2021