Нов бизарен тренд: Мајките се шминкаат пред породување за да бидат убави на фотографиите!

Породувањето е болно, заморно, тешко, а отсега, гламурозно? Жените ширум светот ги контурираат своите лица додека имаат контракции следејќи го тековниот тренд кој вклучува шминка пред породувањето.

Не зборуваме за едноставна шминка за освежување на лицето – овие мајки прават целосна трансформација и се сосема подготвени за првите слики по породувањето на Инстаграм. Можеби звучи бизарно, но една студија од Cosmetify открива дека 64 проценти од жените на возраст од 18 до 31 добиваат третмани за убавина пред да заминат на работа, вклучувајќи отстранување на влакна (65 проценти), нокти 57 проценти), педикир (43 проценти), спреј за тонирање на кожата (37 проценти) како и третмани на косата (32 проценти). Погледнете како изгледа тоа.
Коментари

коментари