Нов hair тренд за есен 2019 – Golden hour прамени

Златните прамени на косата, кои делуваат како низ нив да се преливаат сончевите зраци, се омилен hair тренд оваа есен.

За да го постигнете овој изглед, неопходно е ситните прамени кои го обликуваат вашето лице да започнуваат од коренот. Колку повеќе прамени извлекуваме кон темето на главата, ги извлекуваме се пониско и погусто. Целта е да се постигне 3Д ефект, исто како што небото е осветлено пред зајдисонце, кога настапува golden hour.

Оваа техника изгледа особено добра на светла коса, но подеднакво може да се нанесе и на темна коса, со соодветен избор на нијанса на светли прамени. Бројот на прамени ќе го прилагодите во зависност од тоа колку посветла нијанса сакате да постигнете.

Овака засенчена коса најдобро изгледа на блескави или густи кадрици, а кога прамените ќе избелат од сонцето, доволно е повремено да ги освежите со нијанса што ви се допаѓа.
Коментари

[fbcomments]