Чек дис аут
Search

Нов, супер кул тренд за бојадисување на косата

Трендовите постојано се менуваат, а последниве неколку години сме сведоци дека е многу застапена колоритноста во фризурите. Често косите беа фарбани во светли, неонски бои, розеви, сини, зелени, а многу често беа застапени и повеќе нијанси.

Последниот тренд во бојадисувањето на косите е наречен  „Geode Hair“ и под природната коса се кријат бојадисани прамени кои инаку не се забележуваат.

Самиот збор геод го претставува малиот камен со кристали и минерали во него, а кога ќе се преполови изгледот му е неверојатен.

Па така и овој нов тренд ја покажува повеќеслојноста на косата, неверојатни бои скриени под обичната природна нијанса на косата.

geode hair trends

Photo credit: @presleypoe

Geode Hair Trend

Photo credit: @sagechristina

hair color inspiration

Photo credit: Guy Tang

Има и повеќе видови на геоди трендот, некои повеќе се фокусираат на самите бои на полускапоцените камења, тренд познат како „кристална коса“.

Geode Hair by Rebecca Taylor

Photo credit: Rebecca Taylor

Geode Hair Trend

Photo credit: @lysseon

geode hair trends

Photo credit: Rebecca Taylor

geode hair trends

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trend

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trend

Photo credit: @ rustsalon646

Crystal Hair Trend

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trends

Photo credit: @hairxjenmartin

Crystal Hair Trend

Photo credit: @littlewitchhair

Crystal Hair Trends

Photo credit: @theconfidentcolorist

Crystal Hair Trends

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trends

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trend

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trends

Photo credit: @lysseon

Crystal Hair Trends

Photo credit: @hairbyhaleyscomet
Коментари

[fbcomments]