Нов вид на уметност – преку отпечатоци од рака!

Уметниците, освен што се добри техничари, се и иноватори. Тие цело време се обидуваат да најдат начини да внесат нешто ново и интересно во креативниот процес. Уметноста секогаш се променува, и секој уметник кој сака да остане релевантен, мора да размислува вон кутијата.

Овој уметник креирал нешто сосема уникатно. Како што ќе гледате додека неговите креации завземаат форма, ќе бидете навистина фасцинирани од неговата стратегија.

Тој црта нешто на својата рака и го пренесува на платно или хартија. Но, ова не е најобично „цртање со прсти“. Крајниот резултат е секогаш воодушевувачки.

Овој уметник се вика Расел Пауел, и овој метод го користи веќе неколку години. Има околу 134000 следачи на Инстаграм.

Погледнете ги неговите креации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Powell (@pangaeanstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Powell (@pangaeanstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Powell (@pangaeanstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Powell (@pangaeanstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Powell (@pangaeanstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Powell (@pangaeanstudios) on
Коментари

[fbcomments]