Новата пролетна колекција на Ели Сааб остава без здив! (ФОТО)

„Сакав да ја прославам магијата на женственоста“, изјавил Ели Сааб за Вог пред ревијата која на многумина им го одзема здивот. „Сакав да ја изразам брилијантноста и гламурот на жената. Преку мојот дизајн се обидувам да го зголемам нивниот шарм. На женственоста гледам со најголемо почитување.“

Бејрут е центарот на либанската култура и тука Сааб ги создава своите креации, тука се наоѓаат и сите негови ателјеа. Инспирација за колекцијата за пролет 2019. која ја претстави во Париз му биле сирените, а на манекенките можеа да се видат модерни блејзери, но и гламурозни фустани.

Сааб јасно стави до знаење дека сака да креира за жени кои во неговите облеки ќе се чувствуваат преубаво и ќе можат да ги носат во разни пригоди.
Коментари

[fbcomments]