Категории

Новиот актуелен тренд кај шминката – Монохроматски мејкап

Што претставува и како да го постигнете

Монохроматското шминкање е новиот тренд во beauty индустријата. Се работи за ускладување на боите на шминка на очите, усните а понекогаш и образите. Со овој начин на шминка можете да го постигнете прекрасен природен и свеж изглед.

Најчесто користени бои при монохроматското шминкање се топлите нијанси како црвена, розова, кафеава и корална како бои кои имаат најбриближен тон до природното руменило на кожата. Но во некои случаи се користат и сината, зелената или виолетовата нијанса.

Монохроматското шминкање не значи дека морате да имате исти бои на усните и чите, едно правило кај ваквиот начин на шминка е да е бојата иста. Боите можат да варираат во нијансите па на пример покрај розевата сенка за очи можете да ставите безбоен сјај за усни.
Исто така можете да комбинирате различни нијанси на една боја за по ефектен изглед.

Прегледи:
50
Објавено на:
09.11.2019