Категории

Ново истражување докажува дека ЖЕНИТЕ им го СКРАТУВААТ животот на мажите

Новото истражување донесе вчудоневидувачки резултати!

Мажите во средни години на кои сопругите постојано им приговараат имаат дури три пати поголем ризик од прерана смрт. Данските научници дојдоа до ново утврдување кое кажува за тоа дека жените кои постојано им приговараат на своите мажи на тој начин им го скратуваат нивниот животен век.

Во ова истражување учествувале 9000 мажи и жени од 36 до 52 години. Тие кои живееле со партнерките со кои често доаѓале до расправии, умирале порано затоа што биле под константен стрес.
Тоа допринесува и фактот што мажите не се склони како жените да им се жалат на своите пријателки. Тие се држат во себе.

„Мажите се разликуваат од жените, имаат многу помалку луѓе околу себе со скои можат да ги споделат своите грижи. Тоа е причината поради повишената стапка на рана смртност кај мажите“ – обаснува доктор Рик Лунд од универзитетот во Копенхаген.