Категории

Ново откритие за корона вирусот – Луѓето со оваа крвна група се најзагрозени

Светските медиуми пренесуваат интересни тврдења на кинеските стручњаци, тие открија дека оваа крвна група е најзагрозена во текот на пандемијата

Спрема најновите податоци, меѓу граѓаните на Вухан 34% имаат крвна група нулта -0, 25% крвна група Б, и 9% крвна група АБ.

До овие податоци стигнаа откако научниците ја анализираа крвта на 3,700 граѓани на Вухан кој не се заразени со корона вирусот.

Од друга страна, најмногу заразени жители на Вухан се оние со крвна група А, додека 26,4 заболени се со крвна група Б, а 25,8 посто имаат нулта крвна група. Најмалку пациенти има крвната група АБ.

Прегледи:
389
Објавено на:
23.03.2020