Категории

Новогодишен концерт на пијано дуото Мимоза & Јована „ПРАЗНИЧНА РАПСОДИЈА“

По успешните концерти во Париз и Рим на македонските пијанистки Мимоза Ќека и Јована Трајчева, каде што настапија со пијано дуо рецитали на музички фестивали – фестивалот Музички Недели во Париз, Франција како и во Театро Марчело во склоп на Concerti del Tempietto во Рим, Италија.

Со големо задоволство ви го најавуваме Новогодишниот концерт „ПРАЗНИЧНА РАПСОДИЈА“ на пијано дуо Мимоза Ќека & Јована Трајчева .

На програмата ке бидат изведени дела од следниве композитори:

E. Elgar – Salut d’amour

P. I. Tchaikovsky – S. Rachmaninoff – Valse no.6 from the Sleeping beauty

P. I. Tchaikovsky – S. Calligaris – Parafrasi da concerto op. 16 ,,Il Lago dei cigni”

S. Rachmaninoff – 6 Morceaux – Russian song, Valse

M. Ravel – Rhapsodie Espagnole

F. Liszt – Hungarian Rhapsody no.2 A.

Piazzolla – Oblivion, Adios Nonino, Libertango

Концертот ќе се одржи на 24.12.2019 (вторник) во 20 часот Камерна сала на Филхармонија

Цена на влезници: 300 денари

Билетите се веќе пуштени во продажба и може да се резервираат и подигнат од билетарницата на Филхармонија тел: 02 / 3238 182 или по e-mail: [email protected]