Од овие зборови зависи дали ќе му се допаднете некму на Тиндер

Вашиот профил на социјалните мрежи и на апликациите за запознавање (Тиндер, Badoo) треба да бидат впечатливи и да привлекуваат внимание. Истражувачите на овие апликации ја разгледале базата на податоцице, при што ги пронашле најатрактивните профили на жените и мажите.

Според нивните профили е направена анализа на зборови кои најчесто се користат на Тиндер и Badoo. Некои зборови се повторуваа повеќе од другите. За жените најважниот збор во нивната биографија беше љубов, додека кај мажите беше 182 сантиметри . На листата од најчесто употребуваните зборови се пронајде теретана, музика и сл.

Според нивните истражувања, вашата биографија треба да биде позитивна и инспиративна. Затоа не изненадува што најпопуларните корисници токму на тој начин ги прават своите профили. Се препорачува да напишете нешто специфично за вас, како омилен режисер, книга, група, бидејќи таквите работи им помагаат на луѓето да ве запознаат, односно да создадат некоја слика за вас.

Ова ќе ве ослободи од толпата и ќе можете да се појавувате како уникатна личност која сакате да ја исполните. Значи, лицето со кое кликнавте ќе биде полесно да разговарам со вас за нешто што има смисла. Би било добра идеја да го напишете она што го барате и што вашиот потенцијален партнер треба да го знаат и знаат. Ова ќе ве издвои од толпата. Би било добро да напишете и што барате, односно што вашиот потенцијален партнер треба да има или знае.
Коментари

[fbcomments]