Категории

Од што е обликувана иднината на стартапите?

Кога станува збор за иднината на стартапите, во игра се неколку аспекти коишто ќе влијаат врз нивната траекторија.

Еве неколку од нив:

1. Одржливост и општествено влијание

Стартапите коишто даваат приоритет на еколошката и социјалната одговорност може да добијат конкурентна предност.

2. Технологија

Како што се развива технологијата, така се развиваат и нови можности.

3. Сајбер безбедност и приватност

Со зголемениот број на сајбер закани и грижа за приватноста на информациите, се очекува да напредуваат стартапите коишто ќе се фокусираат на решенија за сајбер безбедност и технологии насочени кон приватноста.

Прегледи:
71
Објавено на:
17.11.2023