Категории

Одличен домашен рецепт кој помага против вишокот маснотии во крвта

Брз и ефикасен рецепт кој ќе го обожавате

Брзиот начин на живот, лошата исхрана и недостатокот на физичка активност е болест на денешницата.
Вишокот на маснотии допринесува до бројни негативни последици врз телото, доаѓа до задебелување на ѕидот на крвните садови, атеросклероза, на кои допринесуваат и други ризични фактори (пушење, алкохол, никотин) и сето тоа за жал резултира со цереброваскуларни заболувања кои се водечки фактор на смртта во светот.
Еден од одличните природни лекови кои помага при вишокот маснотии во крвта е овој супер лек.

Состојки
-смокви
-домашен јаболков оцет

Подготовка
Лекот подготвувајте го навечер, за да го пиете наутро. Земете три суви смокви и добро избоцкајте ги со чачкалица за заби од сите страни, потоа ставете ги во стаклен сад во кој сте ставиле 2dcl домашен јаболков оцет. Остатокот од јаболковиот оцет немојте да го истурате, оставете го за наредната ноќ во која повторно ќе потопите 3 смокви на исти начин.
Истата течност може да се користи не повеќе од 7 пати.
Наутро јадете ги смоквите, а оваа постапка повторувајте ја во текот на 14 денови пропратно со здрав начин на исхрана и физичка активност.