Одличен рецепт за уживачка природна купка

Овие опуштачки купки ќе ве освојат оваа есен и зима, а се што ви е потребно за нив веќе го поседувате во вашата кујна. Ние ви споделуваме одлични рецепти кои ќе направат да ја претворите вашата бања  во вистинска спа оаза.

Наполнете платнени вреќички со ароматерипски билки (листата ја имате подолу), листови од вашиот омилен цвет и додадете малку сол, потоа ставете ги во вода и уживајте.

За овој опуштачки микс ви е потребно:

  • Исушен лимон
  • Исушена лаванда
  • Суво нане
  • Сува камилица

Овој микс бил познат и популарен уште во времето на кралицата Клеоптра. Познато е дека таа обожавала топла бања со ароматераписки билки а  неретко во неа додавала и мед и млеко.
Коментари

[fbcomments]