Одлична вест за љубителите на леб: Ова се 5 причини зошто е здраво да јадете леб!

Среќна вест: не мора постојано да се трудите да јадете салата, сосема е здраво да посегнете и по малку јаглехидрати.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Жито Интеграл (@zitointegral) on


Ќе имате повеќе енергија

Да, лебот спаѓа во групата на јаглехидрати. Но, јаглехидратите не е лоши по вашето здравје доколку се консумираат во одредена количина. Преку вистинскиот избор на леб, на организмот му обезбедувате долготрајна енергија во текот на денот, како и други здравствени придобивки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Жито Интеграл (@zitointegral) on


Ќе бидете поздрави

Без разлика дали сте млади, стари, машки или женски пол, јадењето леб има многу придобивки за вас. Јаглехидратите со жито може да ги намалат ризиците од смрт од која било причина, кардиоваскуларни заболувања или карцином.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Жито Интеграл (@zitointegral) on


Ќе живеете подолго

Истражувачите од школата за јавно здравје на Харвард откриле поврзаност помеѓу лебот и ризикот од смрт. Нивните резултати, покажуваат дека јадењето леб го намалува вкупниот ризик од смрт, особено од кардиоваскуларни заболувања, како кај мажите така и кај жените.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Жито Интеграл (@zitointegral) on


Ќе се чувствувате посреќни

Нерасположени сте? Изедете сендвич. Јаглехидратите го зголемуват нивото на серотонин во организмот кој го зголемува вашето расположение, а воедно нема да имате потреба од нездрави груцки. На овој начин добивате две во едно: го намалувате нивото на стрес и ја задржувате својата витка линија.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Жито Интеграл (@zitointegral) on


Ќе го регулирате метаболизмот

Влакната исто така се корисни за друга телесна функција: движење на дебелото црево. Јаглехидратите со цело зрно го одржуваат вашиот дигестивен систем, а отровите од телото се исфрлаат во постојан циклус. На овој начин нема да имате проблеми со запек, а вашиот метаболизам ќе функционира беспрекорно.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Жито Интеграл (@zitointegral) on

Поради сите овие придобивки иматте одлична причина лебот да биде неизоставен дел од намирниците на вашата трпеза. Затоа изберете го најдоброто, изберете квалитет и многу вкусови, изберете ги лебовите на Жито Интеграл!
Коментари

[fbcomments]