Категории

Одлични начини како да си го поедноставите животот

Заокружи го својот ден пред спиење. Размисли за се, тоа ќе ти помогне да се ослободиш од силните мисли.

1.Секој ден одбирај три цели и фокусирај се на нив
2.Расчисти ја повремено својата соба, така ќе го растеретиш умот.
3.Донирај книги кои си ги прочитал или подари му ги на твоите пријатели. Мислите ќе ти бидат чисти, а мозокот спремен за нови идеи.
4.Она што може да биде направено за 5 минути – направи го одма. Така ќе имаш помалку обврски на својот грб.
5.Заокружи го својот ден пред спиење. Размисли за се, тоа ќе ти помогне да се ослободиш од силните мисли.
6.Имај бележник или апликација во која ќе ги запишуваш своите мисли.
7.Легнувај пред полноќ, затоа што сонот е најдобриот лек.
8.Биди благодарен што почесто. Луѓето ќе станат подобри а животот поубав.