Одлучете да бидете среќни уште денес – имате зошто!

Не постои хемиска формула за среќа и како таа да се оствари, ниту совршени одговори на сите прашања, но постојат некои нешта кои можат да ја создадат. А најчестите причини за тоа доаѓаат од нас самите.

Причини поради кои можете да бидете среќни уште денес..

-Секој ден е нова прилика да го промените својот живот.
-Овој ден е прилика да бидете подобри отколку вчера.
-Можете да бидете она што го сакате уште сега.
-Чашата е и двете: полуполна и полупразна.
-Среќата произлегува од вашите акции.
-Имате добри пријатели.
-Денес можете да научите нешто ново.
-Наскоро ќе пристигне сезоната на снежна бајка и топли напивки.
-Живи сте.
-Вие сте потполни.
-Единствени сте.
-Имате влијание на светот околу вас.
-Можете да ги менувате нештата околу себеси.
-Слободни сте.
-Можете да чувствувате.
-Можете да правите големи нешта.
-Можете да бидете креативни.
-Секој ден донесува нешто добро.
-Животот е убав.
-Ако со некого ја поделите тагата, таа ќе се преполови.
-Времето е убаво.
-Денес можете да постигнете нешто.
-Можете да уживате во изгрејсонцето и зајдисонцето.
-Можете да купите карта и да отпатувате некаде.
-Можете да ја пронајдете љубовта на својот живот.
-Можете да постигнете некоја цел.
-Можете да направите нешто убаво за некого.
-Можете да му помогнете некому.
-Можете да поправите нешто.
-Можете да насмеете некого.
-Некој може да ве насмее вам.
-Можите да сонувате.
-Имате време.
-Имате надеж.
-Викендот е пред вас.
-Здрави сте.
-Имате храброст.
Коментари

[fbcomments]