Одлучивте да вежбате пилатес? Овие правила треба да ги знаете за почеток!

Доколку се одлучивте да ја доведете вашата линија до совршенство и да не дозволите зимата која доаѓа да влијае врз вашите килограми, тогаш пилатесот е вистинското решение за вас. Но, за почеток еве што треба да знаете:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PowerHousePilates (@powerhousepilates.mk) on


Погрижете се да изберете пилатес инструкторка која ќе ве запознае со основните принципи

Сѐ треба да се одвива по ред: при изборот на вистинското пилатес студио, од голема важност е неговата локација, посветеноста на инструкторите, како и вежбите кои се извршуваат на часовите. Токму затоа, потребно е да го изберете најдоброто за вас – PowerHouse Pilates студиото, кое располага со 3 локации низ Скопје, овозможувајќи ви да стигнете бргу до најблиското студио. Дебар Маало, Кисела Вода или пак Аеродром – изборот е на вас, а покрај одличните локации добивате инструкторки кои ќе се посветат на вас и на правилното изведување на вежбите уште од самиот почеток.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PowerHousePilates (@powerhousepilates.mk) on


Размислувајте позитивно и имајте трпение

Позитивното размислување е многу важно и помага при остварувањето на посакуваната визија. Но, она што е најважно е да не заборавите дека треба да имате трпение при изведувањето на вежбите за постигнување на целта и најважно од сѐ, да не се откажувате дури и тогаш кога е потребно малку повеќе време за да ги достигнете посакуваните резултати.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PowerHousePilates (@powerhousepilates.mk) on


Започнете со лесни вежби, не се форсирајте премногу од самиот почеток

„Без болка нема резултати“ не е изрека која важи и за пилатесот. Токму затоа, од самиот почеток е важно да вежбате во професионално и докажано пилатес студио какво што е PowerHouse Pilates каде што ќе добиете вежби соодветни на вашата кондиција, телесна маса и искуство. На овој начин, резултатите ќе бидат побрзи, поефикасни, а вие со задоволство ќе ги посетувате часовите, зголемувајќи го своето искуство и вештини.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PowerHousePilates (@powerhousepilates.mk) on


Организирајте се и одвојте време за себе 

Исклучете го мобилниот, заборавате на секојдневните обврски и проблеми и одвојте време за себе опуштајќи се со пилатес. Не само што ќе го одржувате своето здравје, ќе се вратите дома полни со енергија, опуштени и релаксирани.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PowerHousePilates (@powerhousepilates.mk) on

Не брзајте, најважно е да ги изведувате вежбите правилно, а не брзо

Пилатесот е дисциплина во која најважно е правилно да ги изведувате вежбите, а брзината тука не игра никаква улога. Забрзувањето нема да ви донесе подобри резултати, а доколку одвоите повеќе време за вежбите ќе имате поголем предизвик да ги изведете правилно и потешките вежби, а со тоа ја зголемувате и својата ефективност.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PowerHousePilates (@powerhousepilates.mk) on


Пилатесот како дисциплина во вежбањето докажано е идеална за обликување на телото, па доколку се одлучите дека сакате да ги промените своите животни навики и да се насочите кон создавањето здрав и исполнет живот, посетете го најблиското студио до вас на PowerHouse Pilates и закажете го својот термин.
Коментари

[fbcomments]