Категории

Одржана првата трка „KOLORRUN“ од „East Gate Mall“ и „Korrunners“!

На 18.09.2022 се одржа првата трка „KOLORRUN“ која прераснува во нова скопска традиција! На оваа трка учествуваа околку 3000 учесници од сите возрасти кои се забавуваа спортувајќи и уживајќи во овој спектал од бои.На „KOLORRUN“ главата атракција претставуваше трката од 10 километри. Покрај најдолгата трка, натправарувачите имаа можност да трчаат и на трката од 2,5 километри. За најмалите натпреварувачи од 2 до 6 години и од 7 до 12 години, се одржија трки од 500 метри.

На крајот, осигурителното друштво УНИКА и КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ги доделија наградите за најбрзите натпреварувачи од сите категории.

Прегледи:
52
Објавено на:
19.09.2022