Категории

Охрабрувачки пораки за мажите

Мажите не секогаш го искажуваат она што ги повредува, не ги искажуваат своите чувства како што тоа го прават жените.

Сето тоа зависи од повеќе фактори, а најмногу од социјалните норми. Додека во една држава е нормално мажот да се однесува како што од внатре чувствува, во друга земја истото е сосема неприфатливо.

Како и да е, еве неколку охрабрувачки пораки за оние коишто поминуваат низ тежок период:

1. „Она што го прави мажот прекрасен не е богатството што го заработува, туку колку позитивно им влијае на тие околу него“.

2. „Успешниот маж ќе заработи од грешките обидувајќи се повторно, но на различен начин“.

3. „Успешен маж е оној којшто ќе изгради цврста основа со циглите што другите ги фрлале во него“.

4. „Вие сте похрабри отколку што мислите, посилни отколку што изгледате и попаметни отколку што мислите“.

Прегледи:
116
Објавено на:
16.01.2023