Категории

Омилените играчки на дечиња од целиот свет – перспектива за која не сте размислувале досега

Викаат дека една фотографија вреди илјада зборови. А што ако се работи за многу фотографии, од повеќе од 50 држави?

Тогаш, тоа е книга, наречена Toy Stories: Photos of Children from Around the World and Their Favorite Things. (Превод: Приказни со играчки: Фотографии од деца од целиот свет и нивните омилени работи.)

Околу 2 години, Италијанката Gabriele Galimberti посетувала момчиња и девојчиња од целиот свет за и ги фотографирала со омилените играчки. Од Тексас до Индија, Малави до Кина, Исланд, Мароко, Фиџи – оваа фотографка ја фотографирала спонтаната и природна среќа која ги спојува сите деца без разлика на позадината.

Дали детето има 100 минијатурни колички, или само едно плишано мајмунче – сите своите омилени играчки ги покажуваат со гордост, радост и приврзаност.

Малави
Chiwa, 4, Mchinji, Malawi
Kafele, 5 , Mkanda, Malawi

Хаити
Rivaldo Fesna, 5 , Port-Au-Prince , Haiti
Bethsaida, 6, Port-Au-Prince, Haiti

Кенија
Tangawizi, 3, Keekorok, Kenya

Замбија
Maudy, 3, Kalulushi, Zambia
Занзибар
Arafa And Aisha, 4, Bububu, Zanzibar

Боцвана
Bothe, 4, Maun, Botswana

Кина
Zi Yi, 3, Chongquing, China

Тајланд
Porjai, 3 , Bangkok, Thailand

САД: Јута
Virginia, 5, American Fork, Utah

Италија
Alessia, 5, Castiglion Fiorentino, Italy

Ernesto, 3, Firenze, Italy

Либан
Taha, 4, Beirut, Lebanon

САД: Аљаска
Callum, 4, Fairbanks, Alaska

Канада
Lauren, 6, Muskoka, Canada

Никарагва
Naya, 3, Managua, Nicaragua

Филипини
Allenah, 4, El Nido, Philippines

Алжир
Talia, 5, Timimoun, Algeria

Бали
Puput, 4, Ubud, Bali

Албанија
Julia, 3, Tirana, Albania

Мароко
Norden, 5, Sidi Benzarne, Morocco

 

 

 

 

Прегледи:
423
Објавено на:
30.10.2020