Категории

„Oppenheimer“ стана најуспешен биографски филм!

Оваа недела, популарниот филм „Oppenheimer“ собори нов светски рекорд со што стана филм со најголема заработка на сите времиња.

Имено, надмина неверојатни 900 милиони долари во продажба на билети и официјално стана најуспешен биографски филм.

Во филмот станува збор за дизајнирање на атомска бомба, а главната улога ја игра Силијан Марфи.

Прегледи:
123
Објавено на:
20.09.2023