Категории

ОСЛОБОДЕТЕ ГО АВАНТУРИСТИЧКИОТ ДУХ СО НОВИОТ Garmin fēnix 5 Plus

Новата Garmin fēnix 5 Plus линија на часовници ќе ги задоволи потребите на луѓето со авантуристички дух и љубителите на активниот животен стил. Независно дали трчате, возите велосипед или можеби планинарите, напредните функции на fēnix 5 Plus часовниците ќе ви овозможат откривање на нови патишта и поставување на нови предизвици секој ден.

Подобра ориентација и полесно следење на рутата, часовниците од оваа линија имаат TopoActive Europe во боја вградени картички, кои со помош на навигација ви помагаат да се насочите и останете на својот пат. Покрај тоа, Trendline функцијата прикажува најпопуларни дестинации и помага да се најдат најдобри патишта за трчање или велосипедизам, дури и ако сте во сосема непознат град.  Не мора да се плашите дека ќе се загубите, бидејќи освен GPS и GLONASS сателити, fēnix 5 Plus часовниците овозможуваат прием на сателитите Galileo  во најразлични околности. Сите часовници содржат напредни ABC сензори (висиномер, барометар и компас) за уште подобро користење кога се наоѓате на непознат терен. Од сите модели посебно се издвојува феникс  5X Plus, првиот Garmin  часовник со Pulse Ox сензор за кислород во крвта и на тој начин дава сигурност при прилагодување на повисока надморска височина.

Оваа функција овозможува при тешко и високо искачување да земете кратка пауза и да се види дали успешно се прилагодувате на тенок воздух. Напредното следење на тренингот, оваа одлична линија на часовници ќе ги воодушеви сите фитнес ентузијасти.

Благодарение на технологијата Elevate ™, пулсот може да се следи без сензор за пулс на градите. Пулсот на сензорот се наоѓа на рачниот зглоб и врз основа на податоците за бројот на отчукувањата на срцето часовникот ви дава информации за потрошувачката на калории.

Следете го вашиот напредок и подобрете ја физичката кондиција и перформанси со овие софистицирани функции. Со избирање на часовници од серијата fēnix 5 Plus, добивате личен тренер 24 часа на ден. Покрај тоа, на сите часовници во оваа серија се инсталирани тековни профили како пливање, возење велосипед, веслање, скијање и многу други спортски активности, па лесно можете да преземете нов план за обука кога ви е потребна дополнителна мотивација од Garmin Connect.

Знаеме дека одморот е исто толку важен како и обуката, бидејќи телото треба да има доволно време да закрепне за да биде подготвено за нови предизвици. Затоа Garmin fēnix 5 Plus ќе пресмета колку часови ви требаат за одмор по секоја тренинг сесија.

Со часовницте Garmin fēnix 5 Plus веќе не мора да имате мобилен телефон, бидејќи на часовникот може да се сместат до 500 песни за уживање со плејлиста во секое време преку безжично поврзани Bluetooth слушалки.

Нема да имате потреба од паричник со вас, бидејќи услугата Garmin Pay ви обезбедува безконтактна исплата и на тој начин држи чекор со вашиот активен животен стил.

Усогласете го Garmin часовникот со компатибилен паметен телефон и никогаш нема да пропуштите ниту еден значаен настан, бидејќи ќе добивате е-пораки, пораки и известувања директно до вашиот часовник.

Секој модел од серијата fēnix 5 Plus може да биде целосно адаптиран за себе и за вашите потреби.  Garmin Fenix 5 Plus часовниците ве чекаат во Polleo Sport.