Категории

Ослободи се од сето она кое прави да се сомневаш во себеси

Оддалечи се од сето она кое те повредува. Немој да мислиш дека по некое време нештата ќе се променат. Нештата вистински ќе се променат кога ти ќе одлучиш да го направиш тоа.

Оддалечи се од сето она кое те повредува. Немој да мислиш дека по некое време нештата ќе се променат. Нештата вистински ќе се променат кога ти ќе одлучиш да го направиш тоа. Во спротивен случај, ќе настане само полошо. Во твојот живот пуштај го само она кое го заслужуваш, не им давај наклонетост на луѓе кои би те замениле во истиот миг за некој друг кој е подобар од вас во нивните очи.

Оддалечи се од сите оние кои те прават да мислиш дека си помалку вреден, особено кога се работи за некој кој има потреба да потцени некого за да се издигне самиот. Тоа не е друштво во кое припаѓаш, таквите луѓе не се за никого. Оддалечи се од ситуациите во кои секогаш излегуваш акко губитник, ситуации кои те прават празен и несреќен. Од сето она кое те ослабува како личност.

Повлечи се додека сеуште ја поседуваш моќта, пред да биде премногу доцна. Заслужуваш да си дозволиш на себеси да дишеш слободно без постојано да размислуваш што те очекува од нечие присуство,мисли, зборови или потези. Дај си го на себеси мирот кој ти е потребен.

Прегледи:
255
Објавено на:
02.05.2020