Категории

Остани свој – Оној кој те сака ќе те прифати поради вистинскиот ти

Се надевам дека ќе престанеш да живееш половичен живот; едвај поминувајќи, едвај преживувајќи, едвај наоѓајќи радост во нешто. Се надевам дека ќе престанеш да веруваш дека не заслужуваш повеќе или не можеш да имаш повеќе. Се надевам дека ќе престанеш да се помируваш со она основното затоа што тоа е на кое те научиле. Те научиле дека е подобро да прифатиш отколку да сонуваш и да не успееш. Се надевам дека ќе пронајдеш храброст да ги промениш старите ограничувачки верувања што те држат заглавени во твојата зона на удобност или и ти создаваат вознемиреност. Се надевам дека ќе престанеш да живееш живот што не те исполнува на секој начин затоа што се плашиш од промена или неуспех. Се надевам дека никогаш нема да дозволиш твоите стравови да те спречат да се обидеш за нешто што го посакуваш. Се надевам дека ќе престанеш да се заљубуваш во полусрдечни луѓе или луѓе кои не ти даваат сè од себе.

Се надевам дека ќе престанеш да го гризеш јазикот или да ги спушташ своите стандарди само за да успееш во врската. Се надевам дека ќе престанеш да даваш сè од себе на луѓето кои ти даваат само мали дози. Се надевам дека ќе престанеш да веруваш дека половина е сè што заслужуваш затоа што сметаш дека е подобро од ништо. Се надевам дека ќе престанеш да потиснуваш кој си навистина и да го замолчуваш својот глас затоа што се плашиш од луѓето дека ќе те напуштат. Се надевам дека сфаќаш дека љубовта треба да се чувствува безбедно и да ти овозможи да бидеш тоа што си без да се извинуваш за истото. Се надевам дека ќе научиш дека половина од нештото нема да те направи целосен. Половична идеја, половична врска, половична кариера, половичен живот затоа што ти не си половина личност и си роден да живееш целосен живот и ако искуствата те обликувале да веруваш дека живеењето половичен живот е во ред. Никогаш не е доцна да се промени тоа. Затоа, продолжи да бараш. Не за некоја друга личност, туку за твојата страст, твојата љубов, твојата храброст, твоите цели, соништа, твојата среќа, за себе. Продолжи да бараш. Знај ја својата вредност, спознај се себеси. Само тогаш ќе знаеш што ти треба. Треба да станеш свој.