Категории

Осветлен највисокиот врв на Шар Планина (ВИДЕО)

Титов врв, највисоката точка на Шар Планина отсега е осветлен. 

Кулата по која е препознатлив овој врв на неколку пати беше оштетувана, но сега планинарско-еколошко друштво „Argenutus mount“ од Тетово во соработка со ЕВН ја осветлија кулата на Титов Врв, со што значително ги подобрија условите за планинарите кои го посетуваат вториот највисок врв во државава.