Категории

Откриени нови детали за серијата „Господар на прстените – Моќта на прстените“

(ВИДЕО) Серијата „Rings of Power“ нема да прикажува секс и насилство на ниво на „Game of Thrones“, туку ќе биде приказна за „братството“ и „пријателството“, велат креаторите.

Сместен во текот на вториот среден век, серијата ќе истражува приказни скриени „длабоко во џуџестите рудници на Магливите планини, во царството на џуџињата Линдон и во човечкиот остров Нуменор, кој е случајно Атлантида“.

Откриено е дека ќе се појават оригинални ликови од трилогијата „Господар на прстените“, како Галадриела и Елронд. Морфид Кларк ќе ја преземе улогата на младиот Галадриел, кој е опишан како воин „лута и дрска бидејќи е паметна“, додека Елронда ќе ја игра Роберт Арамајо, најпознат по улогата на младиот Нед Старк од „Игра на тронови“. “.

Во серијата ќе има и сосема нови ликови и заплети. Една од новите приказни се однесува на „забранетата“ романтична врска помеѓу човечко селско исцелител кој го игра Назанин Бониади и елфот Аронди.