Категории

Откриено е – ова е идеалната разлика во години за успешна врска

Вистинската љубов не знае за години или сепак не е така?

Според најновите истражувања, разликата во годините помеѓу партнерите е исклучително важна за успешноста на врската. Последното спроведено истражување на американскиот дејтинг сајт покажува дека луѓето во различна доба од животот, поинаку гледаат на животните цели и вредности и поинаку го доживуваат светот.

Стручњаците веруваат дека најголеми шанси за долготрајна и успешна врска која би резултирала во долгогодишен брак имаат оние парови кои се врсници или 1-2 години разлика во нивната старост, додека најмали шанси за успешна врска имаат паровите кои се 10+ години разлика.